Седми састанак Посебне групе за реформу јавне управе између Европске уније (ЕУ) и Босне и Херцеговине (БиХ) одржаће се у уторак, 16.4.2024. године у Сарајеву (хибридни формат).

У првом дијелу састанка (од 10:00х до 12:45х) одржаће се политички дијалог на високом нивоу о реформи јавне управе. У уводном дијелу политичког дијалога обратиће се министар правде БиХ Давор Буноза, а састанком ће копредсједавати секретар Министарства правде БиХ Жељко Богут. Између осталог, разговараће се о приоритетима везаним за функционално управљање јавним финансијама и функционалну јавну управу, те о изградњи професионалне државне службе и усклађивању законодавства о државној служби на различитим нивоима власти.

У другом дијелу састанка (од 14:15х до 17:45х) одржаће се дијалог на техничком нивоу о реформи јавне управе, а састанком ће копредсједавати координатор за реформу јавне управе Дарко Касап. У овом дијелу састанка разговараће се, зимеђу осталог, о провођењу Стратегије и Акционог плана за рефому јавне управе у БиХ, те државној служби, одговорности и управљању људским потенцијалима.

Састанком ће са стране ЕУ копредсједавати Барбара Хесус – Гимено из Европске комисије.

У уторак 16.4.2024. године, у згради Дирекције за европске интеграције (Ђоке Мазалића 5, Сарајево, сала на 3. спрату), сниматељима и фоторепортерима ће бити омогућено узимање кадрова и фотографисање почетка састанка у 10:00х. За изјаве о теми везаној за састанак ће новинарима у 13:00х бити на располагању:

Жељко Богут, секретар Министарства правде БиХ
Дарко Касап, координатор за реформу јавне управе

Дирекција ће дистрибуисати саопштење.

Посебна група за реформу јавне управе је једно од заједничких тијела ЕУ и БиХ успостављених за надзор проведбе Споразума о стабилизацији и придруживању. Више о раду овог тијела можете видјети на https://www.dei.gov.ba/sr/stabilization-agreement.