Представник Канцеларије координатора за реформу јавне управе, Кенан Авдагић учествовао је данас у Новом Саду на догађају “Отворени дани за КАФ у Србији”.

Наиме, у организацији Регионалне школе за јавну управу (РеСПА) и Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије организован је догађај који је окупио међународне и регионалне стручњаке за управљање квалитетом у јавној управи, а чији је циљ био подизање свијести о важности овог процеса у јавној управи у Србији.

Кенан Авдагић је присутнима представио искуства у Босни и Херцеговини, која је још прије десет година започела постепено увођење европског алата за управљање квалитетом, КАФ у институције јавне управе. Тренутно је више од 30 институција у нашој земљи увело овај алат, те је једна добила и сертифицирано признање “КАФ Ознаку” (CAF Label), као показатељ изузетне изврсности у раду.

Гдин. Авдагић је на догађају у Србији истакао да је КАФ одличан алат као база за реформске процесе који воде сваку организацију да ефикасније и ефективније дјелује у свом раду, те да је успјех у имплементацији овог алата могућ једино ако се омогући изузетна посвећеност лидерства у организацији.

Више о управљању квалитетом и КАФ алатом, можете сазнати на сљедећем линку.