Реформа јавне управе, дигитализација и увођење електронског потписа неке су од кључних реформи које стоје пред Босном и Херцеговином ако жели унаприједити све сегменте свакодневног живота, укључујући и економску слику.

Координатор за реформу јавне управе (ПАРКО) Драган Ћузулан и директор Агенције за идентификационе документе, евиденцију и размјену података БиХ (ИДДЕЕА БиХ) Алмир Бадњевић разговарали су о међуинституционалном развоју, пројектима и проведби електронског потписа и портала отворених података.

Размотрили су кључне аспекте међуинституционалног развоја у БиХ.

Нагласили су важност сарадње ПАРКО-а и ИДДЕЕА-е како би се унаприједила ефикасност и транспарентност јавне управе у земљи.

Сагласни су да је нужно успоставити чврсту сарадњу између институција како би се постигао напредак у дигитализацији административних процеса.

Изражен је интерес присутних ПАРКО-а за активност Агенције по питању проведбе електронског потписа у јавној управи.

Ћузулан је истакнуо како је електронички потпис кључни алат за побољшање ефикасности административних процедура и смањење бирократије.

Нагласио је како је ПАРКО вољан пружити подршку ИДДЕЕА-и у проведби електронског потписа како би се осигурала његова широка примјена у свим институцијама јавне управе.

Бадњевић је информисао о активностима које је подузела Агенција.

Такођер, разговарало се о важности портала отворених података за транспарентност и доступност информација грађанима. Бадњевић је нагласио како је ИДДЕЕА БиХ у завршној фази проведбе портала отворених података те да се, у идућим данима, очекује пуштање портала отворених података у функцију.