Савјет министара Босне и Херцеговине, на приједлог Канцеларије координатора за реформу јавне управе, усвојио је полугодишњи Извјештај о напретку јануар – јуни 2023. године које се односи на проведбу Акционог плана Стратешког оквира за реформу јавне управе у Босни и Херцеговини.

Полугодишње мјерење оствареног напретка у провођењу Акционог плана реформе јавне управе показало је да је до почетка јуна ове године проведено 14,31 одсто активности, што је за 0,31 одсто више него на крају 2022. године. Дјеломично је проведено 5,39 одсто активности, а повећан је постотак активности које нису проведене и сада износи 80,30 одосто.

Проматрајући испуњење индикаторе за цијелу Босну и Херцеговину, укупно је испуњено 6,61 одсто активности, док је дјеломично испуњено 8,09 одсто.

У провођењу Акционог плана укључене су државне, ентитетске и институције Брчко дистрикта БиХ, а зацртане активности проводе се у шест реформских области и укључују израду политика и координацију, управљање јавним финансијама, државну службу и управљање људским потенцијалима, одговорност, боље пружање услуга и квалитету те дигитализацију у подручју пружања услуга, саопштено је из СМБиХ.