На порталу е-консултације, објављен је Нацрт Годишњег извјештаја о имплементацији Акционог плана Стратешког оквира за реформу јавне управе у Босни и Херцеговини 2018-2027. годину, са прилогом Табеларни преглед проведбе Акционог плана.

Процес консултација траје од 31.01 до 15.02.2024. године.

Сврха:

У складу са чланом 30. Закона о управи Босне и Херцеговине, те у складу са Стратешким оквиром за реформу јавне управе у Босни и Херцеговини 2018-2022. који је продужен до краја 2027. године (поглавље 6.3. Стратешког оквира), Уред координатора за реформу јавне управе је израдио Нацрт Годишњег извјештаја о напретку у проведби Акционог плана за реформу јавне управе и Стратешког оквира за реформу јавне управе у Босни и Херцеговини 2018-2027. Извјештај обухвата период јануар-децембар 2023. године.Општи циљ Нацрта Извјештаја је информирати Вијеће министара БиХ, грађане и донаторе о остваривању обавеза изражених у стратегији и акционом плану у области реформе јавне управе, те омогућити информирано доношење одлука о даљим корацима које је потребно подузети у реформи јавне управе у циљу испуњења планираних обавеза. Посебни циљ је дати преглед оствареног напретка по индикаторима учинка, оствареним резултатима мјера и испорукама за активности и мјере из Акционог плана реформе јавне управе и створити основу за планирање даљих активности за наредни период, како би се осигурао несметан наставак реформског процеса.

Водитељица консултација : Ранка Паповић
Емаил: ranka.papovic@parco.gov.ba

Телефон: 033 565 791

Документи:

Годишњи извјештај о имплементацији Акционог плана Стратешког оквира за реформу јавне управе у Босни и Херцеговини 2018-2027

Табеларни преглед проведбе Акционог плана