Канцеларија координатора за реформу јавне управе (ПАРКО) и СИГМА организоваће радионицу о процјени утицаја прописа и јавне консултације о теми “Унапредење система и праксе кроз јаче осигурање квалитета”.

Радионица ће бити одржана 28.11. 2023. од 9.00 до 17.00 часова и 29.11.2023. године од 9.00 до 15.30 часова у хотелу Новотел Сарајево Бристол. Циљ радионице је да оспособи институције за осигурање квалитета за процјену утицаја прописа (РИА) и јавне консултације да осмисле и осигурају примјену оптималних стандарда за РИА и јавне консултације кроз побољшано осигурање квалитета.

На радионици ће бити представљени примјери земаља чланица ЕУ о наведеним темама и биће дата могућност свим учесницима радионице да разрмијене информације о добрим праксама и планираним корацима у погледу даљег унапредења квалитета процјене утицаја прописа и јавних консултација у Босни и Херцеговини.

За учеснике радионице који долазе из Бања Луке и Брчког бит ће осигуран смјештај/ноћење и исхрана (вечера) 27 . и 28.11 .2023. године.