Ured koordinatora za reformu javne uprave (PARCO) i SIGMA organizirat će radionicu o procjeni utjecaja propisa i javne konzultacije o temi “Unaprjedenje sustava i prakse kroz jače osiguranje kvaliteta”.

Radionica će biti održana 28.11. 2023. od 9.00 do 17.00 sati i 29.11.2023. godine od 9.00 do 15.30 sati u hotelu Novotel Sarajevo Bristol. Cilj radionice je da osposobi institucije za osiguranje kvaliteta za procjenu utjecaja propisa (RIA) i javne konzultacije da osmisle i osiguraju primjenu optimalnih standarda za RIA i javne konzultacije kroz poboljšano osiguranje kvaliteta. 

Na radionici će biti predstavljeni primjeri zemalja članica EU o navedenim temama i bit će data mogućnost svim sudionicima radionice da razrmijene informacije o dobrim praksama i planiranim koracima u pogledu daljnjeg unaprjedenja kvaliteta procjene utjecaja propisa i javnih konzultacija u Bosni i Hercegovini.

Za sudionike radionice koji dolaze iz Banja Luke i Brčkog bit će osiguran smještaj/noćenje i ishrana (večera) 27 . i 28.11 .2023. godine.