Шести састанак Посебне групе за реформу јавне управе између ЕУ и БиХ одржаће се у уторак, 06.06.2023. године, у хибридном фромату.

У првом дијелу састанка (од 10:00 до 12:45х) одржаће се политички дијалог на високом нивоу о реформи јавне управе којим ће у име БиХ копредсједавати Давор Буноза, министар правде БиХ. Током овог дијела разговараће се о приоритетима везаним за функционално управљане јавним финансијама и функционалну јавну управу, те изградњи професионалне државне службе и усклађивању законодавства о државној служби на различитим нивоима власти.

У другом дијелу састанка (од 14:00х до 17:45х) одржаће се дијалог на техничком нивоу о реформи јавне управе на којем ће у име БиХ копредсједавати Драган Ћузулан, координатор за реформу јавне управе. У овом дијелу састанка разговараће се, међу осталим, о проведби Стратегије и Акционог плана за рефому јавне управе у БиХ, те државној служби и управљању људским потенцијалима.

Састанком ће у име ЕУ копредсједати Вассилис Марагос из Европске комисије.

Након завршетка политичког дијалога на високом нивоу Дирекција ће дистрибуисати саопштење, те инсерте са почетка састанка и аудио-видео запис изјава министра правде БиХ Давора Бунозе и Драгана Ћузулана, координатора за реформу јавне управе. Дирекција ће, такођер, дистрибуисати саопштење и након завршетка дијалога на техничком нивоу.