Канцеларија за законодавство Савјета министара Босне и Херцеговине претходних је дана завршио свој Акциони план за унапређење институције.

Наиме, као завршни дио КАФ (Комон Асесмент Фрејмворк) процеса одржана је радионица за приоритетизацију активности и израду акционог плана.

Запосленици Канцеларије за законодавство направили су Акциони план који садржава 15 активности које ће се реализирати у кратком временском периоду и девет кључних актинвости које би се требале реализирати у наредне двије године.

Теме које доминирају у активностима повезане су са унапређењем комуникације са својим корисницима, дигитализација процеса и унапређење процеса управљања људским ресурсима.

Ова институција је, одлуком да примјени КАФ процес, показала спремност да унаприједи своје пословање ка ефикасности и ефективности, а пратећи европске стандарде за квалитет у јавној управи.

Иначе, ово је други КАФ циклус који проводи Канцеларија за законодавство. Подршку у имплементацији КАФ-а пружили су запосленици Канцеларије координатора за реформу јавне управе.