Удружење грађана (УГ) Зашто не и Транспаренси Интернешнел у БиХ организоваће тренинг за службенике кантоналних влада и скупштина, као и кантоналне посланике, из области отворености институција 18.05.2022. године у хотелу Холидаy у Сарајеву са почетком у 11:00 часова.

Након што је мониторинг отворености кантоналних влада и скупштина у БиХ за 2021. годину, који је обухватио свих десет кантона, показао да тек једна институција задовољава нешто више од 50 одсто индикатора, евидентно је да би се резултати, како влада тако и скупштина, могли унаприједити.

С тим у вези, УГ Зашто не и Транспаренси Интернешнел БиХ организују тренинг с циљем упознавања службеника са ОГП иницијативом и принципима проактивне транспарентности и отворености података, као и промоцијом добрих пракси објављивања података и подстицања службеника за примјену истих.

Тренинг ће бити састављен из сљедећих модула:

Оупен Говрнмент партнершип иницијативе и учешће БиХ у ОГП Иницијативи (Транспаренси Интернешнел, Емсад Диздаревић);
Презентација Нацрта Акционог плана за имплементацију ОГП Иницијативе у БиХ (Савјетодавно тијело Савјета министара БиХ за имплементацију ОГП Иницијативе);

Проактивна транспарентност и отвореност података: Стандарди и добре праксе (УГ Зашто не, Амина Измирлић Ћатовић и Данира Каровић).