vukovar

Драган Ћузулан, координатор за реформу јавне управе и Ферид Отајагић, замјеник координатора учествоваће на 9. Међународној конференцији „Развој јавне управе“ која се одржава у Вуковару 23. и 24. маја ове године.

Овогодишња Конференција “Развој јавне управе” одржава се под покровитељством Министарства управе Републике Хрватске, у суорганизацији Велеучилишта “Лавослав Ружичка” у Вуковару и Правног факултета у Загребу.

Конференција је фокусирана на тематска подручја: начела јавне управе, изазови и перспективе јавне управе, учинковито управно судовање, реформа територијалног устроја Републике Хрватске, електроничко пословање јавне управе и јавне информације, функционирање у еуропском управном простору, управљање јавним политикама, фискална децентрализација и прорачунско право, финансирање јавне управе, управљање људским потенцијалима у јавној управи.

Доц. Др Драган Ћузулан аутор је рада „Проактивна транспарентност као приоритет у новом Стратешком оквиру за реформу јавне управе 2018-2022. а проф.др Ферид Отајагић аутор рада „Процес реформе јавне управе у Босни и Херцеговини – изазови и перспективе“.