Конференције о комуникацијама у јавној управи бит ће одржана у сриједу, 26.10.2016. године у 10:00 сати у хотелу Сарајево, Џемала Биједића 169 А, Сарајево.

Конференцију у оквиру Програма јачања јавних институција у БиХ који, по налогу Владе СР Њемачке у Босни и Херцеговини, проводи Деутсцхе Геселлсцхафт фüр Интернатионале Зусамменарбеит (ГИЗ), организирају Уред координатора за реформу јавне управе, Дирекција за европске интеграције БиХ, Агенција за статистику БиХ,  Агенција за развој високог образовања и осигурање квалитета БиХ, Служба за информирање Вијећа министара БиХ и Агенција за превенцију корупције и координацију борбе против корупције у БиХ.

Циљ конференције је представљање докумената које су у протеклом периоду сачинили представници споменутих институција у оквиру Програма јачања јавних институција у БиХ, а који се односе на позиционирање комуникација у јавној управи, истраживање о профилу комуникатора у јавној управи, те активности које ове институције проводе на пољу проактивног приступа у комуникацији институција са јавношћу путем друштвених медија, уз организацију панел дискусија за сваку појединачну тему. Циљана публика конференције су службеници који обављају комуникацијске послове институцијама БиХ. Планирано је и учешће представника централних јединица за односе с јавношћу/информисање Федерације Босне и Херцеговине, Републике Српске и Брчко Дистрикта БиХ.

Додатни циљ одржавања конференције јесте увезивање стручњака из области комуникација у јавној управи око актуелних стручних тема те размјена искустава и идеја о начинима за унапређење праксе, струке и позиције комуникација у јавној управи. Иницијатива за организацију ове конференције се заснива и на опређељењу власти у БиХ да проведу  реформе, као што су реформа јавне управе и борба против корупције, али и међународним иницијативама, попут Партнерства за отворену власт.

Овђе можете преузети дневни ред.