Антикорупцијска мрежа у БиХ – АЦЦОУНТ у сарадњи са Удружењем грађана Јустициа организирала је 3. јуна у Тузли конференцију ''Запошљавање и приступ радним мјестима у јавном сектору у Босни и Херцеговини – стварање предувјета за успјешну борбу против корупције у запошљавању''.

Циљ конференције био је покретање дијалога о неопходним промјенама када је у питању систем запошљавања у јавном сектору који, према резултатима АЦЦОУНТ-овог истраживања које ће такође бити представљено на овој конференцији, има бројне недостатке који остављају простор за нетранспарентност и самовољу руководилаца јавних институција.

На конференцији су говорили представници Агенције за државну службу Федерације БиХ, Агенције за државну управу Републике Српске,  Кантоналне управе за инспекцијске послове Тузланског кантона и Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције.  

Један од уводничара конференције био је и Кенан Авдагић, стручни сарадник за реформу јавне управе  области Управљања људским потенцијалима у Канцеларији координатора за реформу јавне управе. Прилог погледајте овдје.