У поводу Дана Европе, који се традиционално обиљежава 9. маја, Европски покрет у Босни и Херцеговини и ове године додјелио је признања истакнутим појединцима и колективима који су на било који начин допринијели стварању боље слике о нашој земљи.

Тако је данас у Сарајеву захвалницу за "Поносног – уваженог партнера процеса ЕУ интеграција БиХ 2014" добила координаторица за реформу јавне управе гђа Семиха Боровац. Према њеним ријечима, ово признање није припало само њој, него и њеним колегама координаторима на ентитетским и нивоу Брчко дистрикта као и свим судионицима у процесу координације, с обзиром на то да сви имају исти циљ, а то је да БиХ и званично буде дио Европске уније. Иначе, гђа Боровац је добитник признања "Најевропљанка БиХ" за 2011. годину.

У свом образложењу због чега је ово признање припало гђи Боровац, предсједник Европског покрета Предраг Праштало је казао:

-Гђа Боровац је истакнути партнер процеса Европских интеграција и на свим функцијама које је обнашала показала је своју изразиту опердијељеност ка ЕУ. Такођер подржава све активности цивилног друштва, а посебно оних организација које сарађују на пољу процеса придруживања евро-атлантским интеграцијама. Она је увијек радо виђен саговорник и особе као она су визионари и лобисти за европску БиХ – рекао је Праштало.

Додјела признања организира се већ десету годину. Европски покрет у БиХ од 2005. године обиљежава Дан Европе у БиХ, а од 2007. је започела традиција додјеле признања најистакнутијим појединцима и колективима, који су на било који начин помогли процес европских интеграција или су на било који други начин помогли међународну промоцију БиХ. Европски покрет је преузео на себе одговорност и право да препозна заслужне поједнице и колективе те им додијели признања.