Поводом завршетка пројекта “Транспоновање ЕУ законодавства у правни систем БиХ“, имплементатор пројекта „ZAMM media CONSULTING“, а у сарадњи са Канцеларијом координатора за реформу јавне управе у БиХ, организује конференцију на којој ће бити презентиран ток пројекта, постигнути резултати и значај пројекта на свим нивоима власти у БиХ.

Конференција ће бити одржана 06.02.2012. године (понедјељак) у 11,00 сати, у хотелу „Бристол“ у Сарајеву.

Пројекат “Транспоновање ЕУ законодавства у правни систем БиХ“ финансиран је средствима Фонда за реформу јавне управе. Кључни корисници пројекта били су државних службеници укључени у законодавне активности у органима и институцијама на државном, ентитетским и нивоу Брчко  дистрикта и радним групама за европске интеграције. Они су едуковани о начинима, врстама и техникама усклађивања законодавства како би били у прилици да у конкретним случајевима примјене најпогодније принципе и како би домаћи правни акт био проводив и ефикасан.

Агенда 

11.00 – 11.15 – Поздравно обраћање и свечано отварање конференције: Семиха Боровац, државна координаторица за реформу јавне управе

11.15. – 11.35 – Презентација пројекта и излазни резултати:  проф.др. Горазд Трпин, кључни експерт на пројекту

11.35 – 12.35 – Запажања представника корисника пројекта и учесника обуке:

Бојан Нинковић – Министарство правде БиХ

Радмила Драгаишић – Министарство за економске односе и рег. сарадњу РС

Менсур Хаџимусић – Уред Владе ФБиХ за законодавство

Мајда Делалић – Законодавна канцеларија Владе БД БиХ

12.35 – 13.00 Дискусија и закључци

Изјаве за медије предвиђене су у 13 сати.