Сједница Надзорног тима за реформску област Институционална комуникација одржана је у петак, 04. новембра 2011. године, у просторијама Канцеларије координатора за реформу јавне управе у Сарајеву. Сједници су присуствовали представници Савјета министара БиХ, Владе Федерације БиХ и Владе Брчко дистрикта БиХ, док су се представници Владе РС, усљед спријечености да присуствују састанку, о свим тачкама дневног реда изјаснили писаним путем.

 У складу са усвојеним дневним редом, састанак је послужио за размјену информација о тренутном стању у области, спроведеним и планираним активностима влада и институција на пољу стратешке комуникације, те утврђивање приоритета за 2012. годину у области Институционална комуникација.

С тим у складу, Надзорни тим се изјаснио о нацрту пројектног приједлога за пројекат "Изградња капацитета за борбу против корупције у државној служби БиХ – ХРМ и ИК". Закључено је да је пројекат прихватљив и потребан за све нивое управе, те је нацрт пројектног приједлога једногласно и усвојен од Надзорног тима. Ово је први пројекат финансиран из Фонда за реформу јавне управе који је формулисан тако да обухвата двије реформске области – Управљање људским потенцијалима и Институционална комуникација, што ће изискивати значајну укљученост и координацију два Надзорна тима у имплементацији пројекта.

Надзорни тим је подржао приједлог Канцеларије координатора о одустајању од потенцијалног пројекта "Публиковање инфо материјала Савјета министара, Владе РС, Владе ФБиХ и Владе БД БиХ". Закључено је да овај пројекат више није актуелан, иако је пројектни приједлог усвојен још 2009. године. Концепт пројекта, који би у великој мјери обухватио само штампање публикације која би садржавала информације о институцијама управе (и које је већ могуће пронаћи на веб страницама институција) није адекватан за повлачење донаторских средстава, те је закључено да ће се средства покушати добити за неки сврсисходнији пројекат. Такође, мјера из Акционог плана 1 на којој се овај пројекат заснивао више не постоји у Ревидираном Акционом плану 1.

 У оквиру састанка дискутовани су и усаглашени приоритети из Ревидираног АП1 за 2012. годину и усаглашене приоритетне иницијативе за припрему пројеката за наредну годину. Дискутовано је и стање у реформској области и изнешене информације о најновијим дешавањима. Ове информације ће бити детаљније прикупљене, обрађене и презентоване кроз припрему Годишњег извјештаја о напретку за 2011. годину. 

Потврђена је важност изградње капацитета за стратешку комуниакцију и односе с јавношћу у институцијама управе, те значај квалитетне припреме и имплементације реформских пројеката за област Институционална комуникација.