„Реформа јавне управе у БиХ-непосредни приоритети“, тема је друге сједнице трећег циклуса „Парламент за Европу“ која ће бити одржана у понедјељак, 07. марта 2011. године у сједишту Делегације Европске уније у БиХ.

Координаторица за реформу јавне управе у БиХ, гђа. Семиха Боровац обратит ће се присутнима и говорити о Стратегији реформе јавне управе у БиХ те ситуацији и улози бх. парламената у том процесу. Како је најављено, међу осталим говорницима бит ће и специјални представник ЕУ гдин. Valentin Inzko, гдин. Борис Iarochevitch, отправник послова Делегације Европске уније у Босни и Херцеговини,  гдин. Michael Spindelleger, министар европских интеграција Савезне Републике Аустрије, гдин. Samuel Žbogar,  министар вањских послова Републике Словеније, гдин. Nikolaj Mladenov, министар вањских послова Републике Бугарске, Њ.Е. др. Laszlo Toth, амбасадор Републике Мађарске у Босни и Херцеговини,  проф. др. Gregor Virant, ванредни професор на Факултет за управу Универзитета у Љубљани и бивши министар за јавну управу Владе Републике Словеније, те гдин. Bob Bonwitt, шеф Програма подршке побољшању управљања и менаџмента испред SIGMA-e.

Програм друге сједнице трећег циклуса „Парламента за Европу“ намијењен је парламентарцима из новоизабраног законодавства државе, ентитета и Брчко дистрикта који ће бити и учесници овог скупа на којем је циљ да се у раној фази њиховог мандата поставе смјернице за европске интеграције Босне и Херцеговине.

Специјални представник Европске уније у БиХ Valentin Inzko развио је пројект "Парламент за Европу" како би помогао бх. парламентарцима да ефикасно раде на обимном послу у области законодавства који проистјече из Споразума о стабилизацији и придруживању и Европског партнерства.