Семинар „Тренинг за менаџере обуке у јавној управи“ у организацији Европског института за  јавну управу (ЕИПА) и Регионалне школе за јавну управу (РеСПА) одржан је у периоду од 28. јуна до 2. јула у Тирани.

На семинару је учествовало двадесет представника институција јавне управе који се баве координирањем обука из Албаније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Косова, Македоније и Србије.

Циљ петодневне обуке био је подизање свијести о самом тренинг процесу те начину на који тренинг подржава развој ефективних радних капацитета унапређењем вјештина тренинг менаџера да одреде, управљају и евалуирају програме тренинга у њиховим институцијама.

Програм семинара био је базиран на групном раду и практичним вјежбама, кратким презентацијама те дискусијама. Фокус семинара био је на практичним питањима попут организације и планирања тренинга, мониторинга резултата те трошкова тренинга.

Поред ових тема, учесници су обрадили и теме попут различитих метода учења, тренинг циклуса, анализе потреба за обукама, логистичке припреме тренинга те његове промоције.

Методологија рада била је базирана на партиципативном приступу и учесници су имали прилику да међусобно разговарају о својим радним искуствима те на крају закључили да би уз помоћ ReSPA-e у будућности могли иницирати заједничке пројекте чији циљ би био унапређење рада и међусобне сарадње.