Удружење Инфохоусе и ове године, четврти пут заредом, реализира пројект Волонтирај-кредитирај.За 2010. планирана је имплементација пројекта у 55 градова на територији цијеле БиХ, што значи да ће минимално 129, а максимално 209 средњих школа учествовати у пројекту или око 4.000 ученика, саопћено је из Инфохоусеа.

Циљ пројекта је, како се наводи у саопћењу за јавност, сваке години исти. Дакле, пружити прилику младима да у радној средини стекну нова искуства која ће бити од практичног значаја у њиховој професионалној будућности, зараде новац и одлуче о расподјели средстава, што ће развити њихову одговорност и бригу за друге.

Пројект Волонтирај-кредитирај 2009., чији је циљ био помоћи младима у 20 босанскохерцеговачких градова да стекну нова пословна, едукативна и социјална искуства, успио је не само испунити очекиване резултате већ их и премашити.

Сами статистички подаци остварених резултата свједоче да је велика подршка јавности да овај пројекат успије. У тој масовној волонтерској акцији у 2009. је било запослено 1.700 ученика из 100 босанскохерцеговачких школа у 407 фирми, институција, невладиних организација. Пројект је подржало седам донатора и 21 партнерска организација и појединац, објавлјеноје на порталу екапија.ба