Udruženje Infohouse i ove godine, četvrti put zaredom, realizira projekt Volontiraj-kreditiraj.

Za 2010. planirana je implementacija projekta u 55 gradova na teritoriji cijele BiH, što znači da će minimalno 129, a maksimalno 209 srednjih škola učestvovati u projektu ili oko 4.000 učenika, saopćeno je iz Infohousea.

Cilj projekta je, kako se navodi u saopćenju za javnost, svake godini isti. Dakle, pružiti priliku mladima da u radnoj sredini steknu nova iskustva koja će biti od praktičnog značaja u njihovoj profesionalnoj budućnosti, zarade novac i odluče o raspodjeli sredstava, što će razviti njihovu odgovornost i brigu za druge.

Projekt Volontiraj-kreditiraj 2009., čiji je cilj bio pomoći mladima u 20 bosanskohercegovačkih gradova da steknu nova poslovna, edukativna i socijalna iskustva, uspio je ne samo ispuniti očekivane rezultate već ih i premašiti.

Sami statistički podaci ostvarenih rezultata svjedoče da je velika podrška javnosti da ovaj projekat uspije.

U toj masovnoj volonterskoj akciji u 2009. je bilo zaposleno 1.700 učenika iz 100 bosanskohercegovačkih škola u 407 firmi, institucija, nevladinih organizacija. Projekt je podržalo sedam donatora i 21 partnerska organizacija i pojedinac, objavljeno je na portalu ekapija.ba