Од наредног полугодишта, које почиње 2. фебруара, у по једној сарајевској средњој и основној школи бит ће уведен пилот-пројект "Електронски дневник".

Он ће омогућити родитељима да на интернету провјере оцјене или неке друге наставне активности своје дјеце, изјавио је за "Дневни аваз" министар образовања и науке Сафет Кешо.

Боља комуникација

У Основној школи "Иво Андрић" у Бањој Луци наставници већ годину оцјењују ученике и у електронском дневнику. Према ријечима министра просвјете РС Антона Касиповића, на тај начин побољшава се комуникација наставника, ученика и родитеља.

– Овај пројект највјеројатније ће бити реализиран у Основној школи "Бехаудин Селмановић", а одлуку о средњој школи још нисмо донијели – казао је Кешо.

Оцијенио је да пројект има низ предности, али да ће ипак бити на провјери и анализи како се родитељи не би удаљили од школа.

– Родитељи ће и даље бити обавезни да долазе на родитељске састанке. Морамо одржавати везу родитеља са школама, јер су они итекако битан фактор у наставно-одгојном процесу ученика – изјавио је Кешо.

За реализацију пројекта, који ће данас бити презентиран директорима неколико сарајевских школа, издвојено је 30.000 КМ.