Присутни чланови Управног одбора Фонда РЈУ на сједници одржаној данас у Сарајеву једногласно су одобрили пројектни приједлог и пројектни задатак “One Stop Shop-сервиси за помоћ грађанима”, пилот пројекат Брчко дистрикта БиХ из области Информационе технологије.

Како се одлуке у УО ФРЈУ доносе једногласно, за потвду усвојеног очекује се и писано изјашњење чланова УО који нису присуствовали сједници.

Пилот пројекат "One stop shop" подразумијева изградњу и успостављање инфраструктуре потребне за стабилно и ефикасно функционисање електронске управе у Брчко дистрикту БиХ, односно пружање услуга управе електронским путем.

Агенција за државну управу РС повукла је приједлог пројекта финансирања публиковања часописа “Модерна управа” из области Институционалне комуникације, а чланови УО Фонда заузели су став да се овакви пројекти не могу финансирати као грантови јер на тај начин  донатори не би могли контролисати новац који су уложили у ПАР Фонд.  

Присутни чланови УО једногласно су подржали документ Процедуре управљања финансијама Фонда за реформу јавне управе. Потреба за израдом оваквог документа произашла је из Меморандума о разумијевању о успостављању ПАР Фонда.

Дискусија о измјенама Пословника о раду УО одгођена је за наредну сједницу.