Prisutni članovi Upravnog odbora Fonda RJU na sjednici održanoj danas u Sarajevu jednoglasno su odobrili projektni prijedlog i projektni zadatak “One Stop Shop-servisi za pomoć građanima”, pilot projekt Brčko distrikta BiH iz oblasti Informacijske tehnologije.

Kako se odluke u UO FRJU donose jednoglasno, za potvdu usvojenog očekuje se i pisano izjašnjenje članova UO-a koji nisu prisustvovali sjednici.

Pilot projekt "One stop shop" podrazumijeva izgradnju i uspostavu infrastrukture potrebne za stabilno i učinkovito funkcioniranje elektroničke uprave u Brčko distriktu BiH, odnosno pružanje usluga uprave elektroničkim putem.

Agencija za državnu upravu RS povukla je prijedlog projekta financiranja publiciranja časopisa “Moderna uprava” iz oblasti Institucionalne komunikacije, a članovi UO Fonda zauzeli su stav da se ovakvi projekti ne mogu financirati kao grantovi jer na taj način  donatori ne bi mogli kontrolirati novac koji su uložili u PAR Fond.    

Prisutni članovi UO jednoglasno su podržali dokument Procedure upravljanja financijama Fonda za reformu javne uprave. Potreba za izradom ovakvog dokumenta proistekla je iz Memoranduma o razumijevanju o uspostavi PAR Fonda.

Diskusija o izmjenama Poslovnika o radu UO-a odgođena je za narednu sjednicu.