Сложеност процеса интерних ревизија, различите методологије које се користе приликом интерних контрола као и ризици који се јављају у финансијском јавном сектору ИТ система, биле су теме семинара који је 8. и 9. децембра ове године одржан у Варшави, а у организацији Европског института за јавну управу. 

Семинар је за представнике јавног и приватног сектора из земаља ЕУ, али и земаља кандидата, био прилика да размјене искуства и прошире знања из области рачуноводства, финансија и информационих технологија.  Посебна пажња посвећена је COSO (Committee of Sponsoring of Treadway Commission) концепту који се примјењује у Пољској током интерних ревизија, те кључним ризицима који се јављају у процесу ревизије јавног финансијског сектора помоћу ИТ система, односно прилагођености ИТ система обављању финансијске функције.

Учесници семинара били су представници министарстава финансија Бугарске и Словачке, Министарства иностраних послова Белгије, Министарства финансија и Одјељења за порезе Чешке, Рачуноводственог бироа Владе Кипра, Комисије за тржиште капитала Грчке, Службе за финансијско истраживање Владе Литваније… Семинару је присуствовао и представник Уреда координатора за реформу јавне управе.