Дневни лист: Вијеће министара БиХ утврдило је Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о осигурању депозита у банкама БиХ којим се повећава износ осигураног депозита у банкама за грађане са 7500 на 20.000 марака. Овај ће сад приједлог бити упућен Парламенту на усвајање.

"На овај начин желимо ојачати повјерење грађана у банкарски сустав у БиХ“, казао је предсједатељ Вијећа министара БиХ Никола Шпирић.

Поред тога, Вијеће је јучер донијело одлуку којом се држављанима земаља Европске уније, као и још 11 других земаља, међу којима су и сусједне Хрватска, Србија и Црна Гора, омогућава улазак у Босну и Херцеговину само са особном исказницом. Такођер, обавезе прибављања виза за улазак и боравак на  територији наше земље до 90 дана изузети су држављани 66 земаља, као и носитељ службених и дипломатских путовница још 14 држава.

"Доношењем ове одлуке БиХ усклађује визну политику с Еуропском унијом и даје својеврстан допринос либерализацији визног режима", казао је Шпирић.

На сједници Вијеће министара је усвојило и информацију Министарства сигурности о стању у области имовинских деликата у БиХ за 2006.,2007., и за прву половину 2008.

"У првом полугодишту ове године настављен је тренд раста отуђења и илегалне трговине украденим возилима. У том раздобљу су отуђена 884 возила, што је пораст за 6,5 посто, наводи се у информацији.

Такођер се наводи да је у посљедње вријеме заплијењен велики број возила регистрираних у БиХ, на којима су потпуно измијењени идентификацијски бројеви, а за које је провјерама преко Интерпола утврђено да су украдена у иноземству. Из Вијећа министара је најављена интензивнија борба против аутокриминала.