Састанак Надзорног тима за реформску област Унапређење квалитета и процедура израде и доношења прописа одржан је 21. јула 2008. године у просторијама Републичког секретаријата за законодавство Владе Републике Српске у Бања Луци.

На састанку је усвојен Пословник о раду Надзорног тима за област Унапређење квалитета и процедура израде и доношења прописа и изабран Предсједавајући Надзорног тима. У складу са усвојеним дневним редом учесници састанка су разматрали актуелни пројектни пријелог из ове реформске области: "Унапређење правила и процедура за израду законских и других прописа у БиХ" и могућности надоградње већ постојећег и дјелимично имплементираног пројекта "База података законских прописа".

С обзиром да су чланови и замјеници чланова Надзорног тима изразили висок ниво заинтересованости за наведене пројекте, Канцеларија координатора за реформу јавне управе у сарадњи са Надзорним тимом ће у наредном периоду интезивније радити на развоју и отпочињању имплементације наведених пројеката.

Учесници састанка су разговарали и о стању у предметној области, приоритетним мјерама за реализацију из Акционог плана 1, те су договорене активности и преузете обавезе које ће бити реализоване у наредном периоду.