Sastanak Nadzornog tima za reformsku oblast Unaprjeđenje kvalitete i procedura izrade i donošenja propisa održan je 21. srpnja 2008. godine u prostorijama Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo Vlade Republike Srpske u Banja Luci. Na sastanku je usvojen Poslovnik o radu Nadzornog tima za oblast Unaprjeđenje kvalitete i procedura izrade i donošenja propisa i izabran predsjedavajući Nadzornog tima.  

Sukladno sa usvojenim dnevnim redom sudionici sastanka su razmatrali aktuelni projektni prijelog iz ove reformske oblasti: "Unaprjeđenje pravila i procedura za izradu zakonskih i drugih propisa u BiH" i mogućnosti nadogradnje već postojećeg i djelimično implementiranog projekta "Baza podataka zakonskih propisa". S obzirom da su članovi i zamjenici članova Nadzornog tima izrazili visok stupanj zainteresiranosti za navedene projekte, Ured koordinatora za reformu javne uprave u suradnji sa Nadzornim timom će u narednom razdoblju intezivnije raditi na razvitku i početku implementiranja navedenih projekata.

Sudionici sastanka su razgovarali i o stanju u predmetnoj oblasti, prioritetnim mjerama za realiziranje Akcijskog plana 1, te su dogovorene aktivnosti i preuzete obveze koje će biti realizirane u narednom razdoblju.