Независне новине: САРАЈЕВО – Комисија за државну имовину на јучерашњој сједници поново није успјела утврдити закон о државној и имовини због супростављених ставова представника ентитета, потврдио је Звонимир Кутлеша, предсједавајући ове комисије.

"Вратили смо се на почетне позиције. Није још све изгубљено јер смо за наредни понедјељак договорили наставак сједнице", казао је Кутлеша.

Како је објаснио, представници РС траже да имовина која ће припасти држави буде утврђена споразумом између ентитета, Вијећа министара БиХ и дистрикта Брчко.

"С друге стране, имамо захтјеве да сва имовина припадне држави, а да онда дио буде додијељен ентитетима и дистрикту Брчко на кориштење", додао је Кутлеша.

Он је раније најављивао да је усаглашавање нацрта закона скоро у потпуности завршено. Казао је да је већина чланова Комисије била прихватила подјелу по тзв. функционално – територијалном принципу, што значи да би држава била власник имовине потребне за функционирање њених институција, док би остатак подијелили ентитети и дистрикт.

"Десио се неочекивани обрат тако да смо се вратили на почетак. Надам се да све ово неће пропасти", казао је Кутлеша.