Prisutni članovi Upravnog odbora Fonda RJU na sjednici održanoj danas u Sarajevu jednoglasno su odobrili projektni prijedlog i projektni zadatak “One Stop Shop-servisi za pomoć građanima”, pilot projekt Brčko distrikta BiH iz oblasti Informacione tehnologije.

Kako se odluke u UO FRJU donose jednoglasno, za potvdu usvojenog očekuje se i pisano izjašnjenje članova UO koji nisu prisustvovali sjednici.

Pilot projekat "One stop shop" podrazumijeva izgradnju i uspostavljanje infrastrukture potrebne za stabilno i efikasno funkcionisanje elektronske uprave u Brčko distriktu BiH, odnosno pružanje usluga uprave elektronskim putem.

Agencija za državnu upravu RS povukla je prijedlog projekta finansiranja publikovanja časopisa “Moderna uprava” iz oblasti Institucionalne komunikacije, a članovi UO Fonda zauzeli su stav da se ovakvi projekti ne mogu finansirati kao grantovi jer na taj način  donatori ne bi mogli kontrolirati novac koji su uložili u PAR Fond.    

Prisutni članovi UO jednoglasno su podržali dokument Procedure upravljanja finansijama Fonda za reformu javne uprave. Potreba za izradom ovakvog dokumenta proizašla je iz Memoranduma o razumijevanju o uspostavi PAR Fonda.

Diskusija o izmjenama Poslovnika o radu UO odgođena je za narednu sjednicu.