Државни координатор за реформу јавне управе Дарко Касап гостовао је на БХТ1 телевизији, а повод његовог гостовања је одржавање седмог састанка Специјалне ПАР групе за реформу јавне управе између БиХ и ЕУ 16. априла ове године.

Касап је казао да се најважније препоруке Специјалне ПАР групе односе на усвајања и хармонизацији свих закона о државној служби. Говорио је и о политичкој подршци реформи јавне управе која је изостала претходних година. Политички вјетар у леђа реформи дат је усвајањем Заједничке платформе о принципима и начину имплементације реформе јавне управе, те формирањем међувладиног радног тијела –  Координационог одбора за реформу јавне управе.

Координацијски одбор, којег чине предсједавајућа Савјета министара БиХ, предсједници ентитетских влада и градоначелник Брчко Дистрикта БиХ одржали су прву сједницу у фебруару ове године, те дали и прве смјернице за наставак реформе.

Координатор за РЈУ говорио је и о финасирању реформе јавне управе, Фонду за РЈУ – инструменту из којег су финансирани многи пројекти, потреби за донаторским улагањама, али и већим издвајањима домаћих власти за реформу јавне управе.  Отворене су и теме дигитализације јавне управе, те гдје је БиХ данас, у односу на преостале државе кандидате за чланство у ЕУ. Његово гостовање погледајте овдје: