Канцеларија координатора за реформу јавне управе у сарадњи са иницијативом СИГМА, а уз подршку пројекта техничке помоћи “ЕУ за реформу јавне управе” организује радионицу за ПАР координаторе те чланове и замјенике надзорних тимова ради прикупљања података и ревизију Акционог плана Стратешког оквира за реформу јавне управе 2018 – 2022 (2027).

Радионица ће бити одржана у четвртак, 21.12.2023. са почетком у 9 часова у хотелу “Холидеј”, у Сарајеву, адреса Змаја од Босне број 4.

Током 2022. Савјет министара Босне и Херцеговине, владе Федерације БиХ, Републике Српске и Брчко дистрикта БиХ су продужиле период важења Стратешког оквира за реформу јавне управе у Босни и Херцеговини 2018-2022. и пратећег Акционог плана за пет година, односно до краја 2027. Мониторинг проведбе Акционог плана показује да стопа проведбе планираних реформских активности износи 14,31 одсто. Узимајући у обзир промјене које су се догодиле након 2018. године, нарочито захтјеве процеса приступања, координатори за реформу јавне управе су се усагласили о потреби ревидирања Акционог плана за реформу јавне управе. Први корак у том процесу је приоритизација. На овој радионици биће презентована методологија за приоритизацију, те договорени кључни кораци за ревизију Акционог плана, одговорности, исходи и временски оквир.