Европски универзитет Брчко дистрикт, Европски универзитет Калос Тузла, Висока школа струковних студија за менаџмент и пословне комуникације у Београду и Факултет за европске правно-политичке студије у Београду организовали су данас у Брчко дистрикту БиХ X међународни скуп о теми “Сигурност и квалитет хране”.

Један од уводничара скупа био је замјеник државног координатора за реформу јавне управе, проф др. Ферид Отајагић који је у свом уводном обраћању говорио и о реформи јавне управе, активностима које се проводе, те је нагласио на потребу унапређивања стања у области сигурности и контроле хране, а у складу са захтјевима европских интеграција. Овом приликом, изложио је и свој рад о начинима одлучивања у институцијама БиХ с посебним аспектом на подручје сигурности хране.

За посебан допринос развоју науке управног права проф.др. Фериду Отајагићу данас је уручена златна плакета.

На скупу радове су презентовали научници и стручњаци из различитих земаља свијета: САД, Нјемачка, Аустрија, Русија, Бјелорусија, Украјина, Словачка, Пољска, Грчка, Португалија, Италија, Индија, Србија, Хрватска, Црна Гора, Сјеверна Македонија, Уједињени Арапски Емирати, Катар…