У оквиру пројекта техничке подршке Европске уније Босни и Херцеговини под називом “Подршка реформи јавне управе у БиХ”, имплементираном од ДАИ хјумен дајнамикс, у уторак 13.10.2020. године одржана је цјелодневна радионица за државне службенике о теми “Заштита принципа политичке неутралности државне службе и заштита права појединаца од произвољних одлука менаџера”.

У уводном дијелу радионице присутнима се обратио водитељ пројекта др. Слободан Дујић, уводећи присутне у стандарде принципа политичке неутралности и заштите појединца од произвољних одлука менаџера у државној служби, као и различите прихватљиве модусе њихове примјењивости у пракси у земљама чланицама Европске уније.

Предавачи на радионици, пројектни еxперти мр. сци. Власта Перла и мр.сци. Пеђа Ђурасовић, су кроз презентацију добро утврђених пракси у имплементацији принципа добре управе учеснике едуковали у областима професионализације и политичке неутралности управљачких структура у државној служби, важности објективизације процедура селекције и професионалног развоја државних службеника и ограничавања произвољности надлежних у поступцима провођења управних поступака.