U okviru projekta tehničke potpore Europske unije Bosni i Hercegovini pod nazivom “Potpora reformi javne uprave u BiH”, implementiranom od DAI human dynamics, u utorak 13.10.2020. godine održana je cjelodnevna radionica za državne službenike o temi “Zaštita principa političke neutralnosti državne službe i zaštita prava pojedinaca od proizvoljnih odluka menadžera”.

U uvodnom dijelu radionice nazočnima se obratio voditelj projekta dr. Slobodan Dujić, uvodeći nazočne u standarde principa političke neutralnosti i zaštite pojedinca od proizvoljnih odluka menadžera u državnoj službi, kao i različite prihvatljive moduse njihove primjenjivosti u praksi u zemljama članicama Europske unije.

Predavači na radionici, projektni experti mr. sci. Vlasta Perla i mr.sci. Peđa Đurasović, su kroz prezentaciju dobro utvrđenih praksi u implementaciji principa dobre uprave sudionike educirali u oblastima profesionalizacije i političke neutralnosti upravljačkih struktura u državnoj službi, važnosti objektivizacije procedura selekcije i profesionalnog razvoja državnih službenika i ograničavanja proizvoljnosti nadležnih u postupcima provođenja upravnih postupaka.