Представници Kанцеларије координатора за реформу јавне управе (ПАРKО) и Фондације “Инфохоусе” Сарајево одржали су у четвртак, 24.09.2020.године у Сарајеву радионицу са колегама и колегицама из Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције (АПИK) о теми испитивања задовољства корисника.

Раније су горе споменуте институције потписале меморандум о сарадњи, гђе се АПИK обавезао да ће урадити испитивање задовољства корисника, а да ће им ПАРKО и Инфохоусе пружити подршку у овом процесу.

Анкете о задовољству корисника и корисница проводе се како би се осигурале информације – у којој мјери квалитет рада јавне управе задовољава потребе корисника и корисница, испитивање предности и недостатака органа јавне управе, те идентифицирање подручја која треба развијати и побољшати. Ова тема идентификована је као један од приоритета и у новом Стратешком оквиру за реформу јавне управе.

Радионица је реализирана у оквиру “Програма јачања јавних институција” који као дио подршке реформи јавне управе у Босни и Херцеговини у име влада Њемачке и Велике Британије имплементира њемачки Деутсцхе Геселлсцхафт фüр Интернатионале Зусамменарбеит (ГИЗ).