Predstavnici Ureda koordinatora za reformu javne uprave (PARCO) i Zaklade “Infohouse” Sarajevo održali su u četvrtak, 24.09.2020.godine u Sarajevu radionicu sa kolegama i kolegicama iz Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) o temi ispitivanja zadovoljstva korisnika.

Ranije su gore spomenute institucije potpisale memorandum o suradnji, gdje se APIK obvezao da će uraditi ispitivanje zadovoljstva korisnika, a da će im PARCO i Infohouse pružiti potporu u ovom procesu.

Ankete o zadovoljstvu korisnika i korisnica provode se kako bi se osigurale informacije – u kojoj mjeri kvalitet rada javne uprave zadovoljava potrebe korisnika i korisnica, ispitivanje prednosti i nedostataka organa javne uprave, te identificiranje područja koja treba razvijati i poboljšati. Ova tema identifikovana je kao jedan od prioriteta i u novom Strateškom okviru za reformu javne uprave.

Radionica je realizirana u okviru “Programa jačanja javnih institucija” koji kao dio potpore reformi javne uprave u Bosni i Hercegovini u ime vlada Njemačke i Velike Britanije implementira njemački Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).