Министар правде БиХ Јосип Грубеша и координатор за реформу јавне управе Драган Ћузулан су потписали Меморандум о сарадњи ради пружања стручне и административне помоћи Савјетодавном вијећу Иницијативе „Партнерство за отворену власт“.

Драган Ћузулан, координатор за реформу јавне управе оцијенио је да данашње потписивање Меморандума још један од доприноса Уреда координатора за реформу јавне управе у имплементацији Партнерства за отворену власт у БиХ.

“Принципи ОГП засигурно ће наћи своје мјесто и у новом стратешком оквиру за наставак проведбе реформе јавне управе у БиХ”, изјавио је Ћузулан.

Потписивање Меморандума је реализација обавезе из Одлуке о оснивању Савјетодавног вијећа иницијативе „Партнерство за отворену власт“ („Службени гласник БиХ“, бр. 94/16).

Сарадња Министарства правде БиХ и Уреда координатора за реформу јавне управе, према потписаном Меморандуму, подразумјеват ће пружање стручне и административне помоћи Савјетодавном вијећу Иницијативе „Партнерство за отворену власт“  у реализацији његових задатака утврђених Одлуком о оснивању Савјетодавног вијећа иницијативе „Партнерство за отворену власт“.