Састанак чланова међуинституционалне групе за комуникације и управљање знањем која дјелује у оквиру Програма јачања јавних институција, који проводи њемачки ГИЗ у сарадњи са Уредом координатора за реформу јавне управе, одржан је 21. и 22. марта ове године на Јахорини.

Чланови групе разговарали су о стандардизацији алата за интерну комуникацију, а након што су све четири институције – кориснице овог Програма: Дирекција за европске интеграције, Агенција за статистику БиХ, Агенција за развој високог образовања и обезбјеђивање квалитета БиХ  и Уред координатора за реформу јавне управе, провеле анализе интерне комуникације. Намјера је да се најбоље праксе, препоруке и рјешења у области интерне комуникације комуницирају и другим институцијама и то на једном од наредних састанака гласноговорника на нивоу Вијећа министара БиХ.       

На састанку је разговарано и о изради профила комуникатора у јавној управи те договорене активности за наредни период.

Мубера Бегић, стручна савјетница у области институционална комуникација чланове групе упознала је са припремним активностима на изради два пројекта: ″Стратешко комуницирање – фаза ИИ″ и ″Функционални преглед капацитета институционалне комуникације у државној служби БиХ″. Ради се о два пројекта за чију је реализацију већ планиран новац у Фонду за реформу јавне управе.  

Други дан састанка посвећен је темама из области управљања знањем.

Елвис Мујановић, савјетник у ГИЗ-у  говорио је о формирању заједнице практичара, као једном од алата који се користе у управљању знањем. Овом дијелу састанка присуствовали су представници међуинституционалне радне подгрупе за е-управу као и представници надзорног тима за реформску област е-управа.