Један од првих корака које је Канцеларија координатора за реформу јавне управе подузела на проактивном објављивању информација од јавног значаја на wеб страници је постављање информација и докумената у вези са буџетском транспарентности рада Канцеларије.

Канцеларија координатора за реформу јавне управе, кроз заједничку кампању „Имате право да знате“ са још три државне институције: Дирекцијом за европске интеграције, Агенцијом за статистику и Агенцијом за развој високог образовања и осигурања квалитета, обавезала се да ће у наредних годину дана унаприједити транспарентност рада те поставити на својој интернет страници информације које су од важности за бх. грађане.

Канцеларија је на wеб страници, између осталог, објавила документе: Буџет за 2015. годину (заједно са аналитичким подацима), Оперативни план за 2015. годину , Образложење Оперативног плана извршења буџета за 2015. , те Извјештај о извршењу буџета за период 01.01. – 30.06.2015.

„Грађани морају знати како се финансирају институције као и на који начин планирамо потрошити њихов новац. Ако не постоје јавно објављени буџетски показатељи о томе како распоређујемо њихов новац, онда они немају ни информације о томе шта ми радимо и да ли радимо у њиховом интересу“, изјавио је Драган Ћузулан, координатор за реформу јавне управе.

У оквиру Програма јачања јавних институција у БиХ који по налогу Владе СР Њемачке проводи Њемачко друштво за међународну сарадњу ГИЗ, четири институције кориснице: Агенција за развој високог образовања и осигурање квалитета, Дирекција за европске интеграције и Агенција за статистику БиХ и Канцеларија координатора за реформу јавне управе покренуле су иницијативу за унапређење транспарентности у јавној управи.

Иницијатива се заснива на опредјељењу власти у БиХ да проведу реформе, као што су реформа јавне управе и борба против корупције, али и на међународним иницијативама, попут Партнерства за отворену власт.

Институције су заједно са организацијама цивилног друштва, Транспаренцy Интернатионал БиХ , Центар за друштвена истраживања Аналитика и Центар за истраживачко новинарство, израдиле документе Политика проактивне транспарентности у јавној управи и Стандарди  проактивне транспарентности у јавној управи.