Др Драган Ћузулан, координатор за реформу јавне управе у БиХ сусрео се данас у Сарајеву са Лејлом Ибрановић, извршном директорицом Транспаренцy Интернатионал (ТИ БиХ).

Ћузулан и Ибрановић сагласни су да је потребно интензивирати процес реформе јавне управе, с посебним нагласком на фискалну транспарентност.

„Јавни буџети, са свим расходима и приходима, требају бити доступни грађанима. Морамо вратити њихово повјерење у рад институција и изградити јак систем превенције против корупције“, казао је Ћузулан.

Ибрановићева је упознала координатора за реформу јавне управе са досадашњим активностима на имплементацији пројекта Мониторинг реформе јавне управе (ПАРМ) који Ти БиХ у сарадњи са Центром за истраживачко новинарство проводи од 2014. године.

На састанку је разговарано и о будућем стратешком оквиру за проведбу реформе јавне управе те наглашена потреба да Влада Републике Српске усвоји информацију о проведби РЈУ, као што су то учиниле и владе Федерације БиХ и Брчко дистрикта БиХ те Савјет министара БиХ.