Приједлог унапријеђења постојећих Процедура управљања финансијама Фонда за реформу јавне управе била је једна од тема данашњег састанка који је државна координаторица за реформу јавне управе Семиха Боровац имала са координаторицама за РЈУ из Федерације БиХ и Републике Српске Мирсадом Јахић и Стојанком Ћулибрк, координатором за РЈУ из Брчко дистрикта БиХ Ненадом Којићем и Мариом Вигњевићем, представником донатора Фонда за РЈУ.

Зухра Пасић, експертица ГИЗ-а, који пружа стручну помоћ Канцеларији координатора, представила је нове Процедуре управљања финансијама Фонда којима се прецизније уређује финансијско управљање Фондом, планирање, уплате и исплате средстава Фонда, извјештавања имплементатора и праћења имплементације уговора. 

Документ садржи и јединствене обрасце који ће имплементатори морати примјењивати у својим извјештајима, а који ће омогућити Уреду координатора бољи увид у све активности које имплементатор проводи на пројекту.

Документ ће, уз дорађене коментаре, бити упућен на разматрање члановима Управног одбора Фонда за реформу јавне управе. Координатори су дали подршку проведби кампање коју имплементира Канцеларији коордиантора за реформу јавне управе у сарадњи са Њемачким друштвом за међународну сарадњу (ГИЗ).

Кампањом су предвиђене активности на повећању видљивости процеса реформе јавне управе међу институцијама и органима управе у БиХ.

Једна од тема састанка била је и информација о досадашњим активностима на усвајању документа Основа развоја другог акционог плана реформе јавне управе на Влади Федерације БиХ и Влади Републике Српске. Подршка изради другог акционог плана једна је од компоненти Пројекта техничке помоћи Канцеларији координатора „Подрска у имплементацији и координацији реформе јавне управе у БиХ“, који се финансира средствима ИПАе.  Стога је од важности да документ усвоје и Влада Федерације БиХ као и Влада Републике Српске.