”Модерна држава брине о потребама и интересима својих грађана, и у том контексту, успостављање јавне управе која ће на адекватан начин одговорити потребама и захтјевима грађана, изнимно је важан процес за Босну и Херцеговину, посебно у смјеру њеног пута ка ЕУ. Грађани БиХ захтијевају и заслужују јавну администрацију која ће учинковито остваривати своје постављене циљеве и чији ће рад бити транспарентан”, поручио је предсједник Народне странке Радом за бољитак и заступник у ЗД Парламента БиХ, Младен Иванковић Лијановић у току данас одржаног састанка са координаторицом Уреда за реформу јавне управе БиХ, Семихом Боровац, коју је овим  путем упознао са Резолуцијом о успостави е-управе усвојеном од стране ЗД ПСБиХ на 50. сједници овог тијела.

Израду и усвајање Резолуције о успостави е-управе иницирао је Бољитков предсједник и заступник Младен Иванковић Лијановић.

Координаторица Уреда за реформу јавне управе БиХ овом приликом захвалила се Бољитку што је проблематику и важност успоставе е-управе препознала искључиво као подршку у њиховим настојањима да се грађанима БиХ олакша комуникација за државном управом.

“Захвални смо на вашој, за нас, веома значајној политичкој подршци али и на подршци коју нам је у проведби реформе јавне управе, и кроз усвајање Резолуције о успостави е-управе, дао и Представнички дом Парламента БиХ као и Вијеће министара БиХ. Јако је значајно што смо данас прецизирали да се Резолуција односи на имплементацију резултата завршеног пројекта из реформске области еУправа “Израда и успостављање оквира интероперабилности и стандарда за размјену података”, те ћемо и ми у овом смјеру актуализирати даље активности на државном нивоу с препоруком да и остали управни нивои учине исто. Област Е-управе није само Оквир интероперабилности, већ је то веома широк и комплексан концепт функционисања јавне управе. Реализацијом заједничких пројеката који се финансирају из Фонда за реформу јавне управе у цијелој БиХ, Уред координатора за реформу јавне управе настоји, преко успостављених координационих и имплементационих структура да пружи директну подршку реформи. Захвални смо што се интересујете и за њих, а све с циљем да се се бх. грађанима и пословној заједници омогући да, електроничким путем, на једноставнији, ефикаснији и транспарентниј начин комуницирају са институцијама јавне управе”, поручила је у току састанка Семиха Боровац, координаторица Уреда за реформу јавне управе.