У Сарајеву је јучер одржан састанак државне координаторице за реформу јавне управе у БиХ, Семихе Боровац са координаторима за реформу јавне управе БиХ из Федерације БиХ, РС и Брчко дистрикта БиХ, Мирсадом Јахић, Стојанком Ћулибрк и Браном Јовичићем.

На састанку је разговарано о побољшању координационе структуре на ентитетским и кантоналним нивоима за провођење Стратегије реформе јавне управе, а што је један од захтјева из документа „Акциони план за адресирање мапе пута“ Дирекције за европске интеграције, који је недавно усвојило Вијеће министара БиХ.

Такођер, иницирана је потреба за редовним одржавањем сједница координатора за реформу јавне управе али и надзорних тимова. У складу с тим, договорени су и први састанци са надзорним томовима већ крајем марта и у априлу. Тема састанака бит ће анализа стања у реформским областима – проведба  мјера из РАП1 и функционисање координационо проведбених структура.

Координатори за реформу јавне управе разговарали су и о припреми материјала за одржавање сједнице Коодинационог одбора за економски развој и европске интеграције. Договорено је да се овом тијелу упуте на разматрање Годишњи извјештај о напретку проведбе мјера из Ревидираног акционог плана 1 за 2011. годину, те документ „Основи за развој другог акционог плана“ као и приједлози за побољшање координационе структуре у проведби реформе.