USAID пројекат јачања Парламента БиХ у периоду од 31.01.2012. до 03.02.2012. године на Јахорини организује обуку за представнике институција власти у БиХ и ФБиХ која се тиче израде приједлога закона и образложења закона, као и анализе истих.

У склопу обуке бит ће одржана и презентација Економског факултета Универзитета у Сарајеву о унапређењу процедура у институцијама БиХ и Федерације БиХ, а нарочито у свијетлу активности на изради нових номотехничких правила за органе власти у БиХ.

Иначе, Економски Факултет у Сарајеву имплементатор је пројекта „Унапређење правила и процедура за израду закона, других прописа и опћих аката у БиХ”, финансиран средствима Фонда за реформу јавне управе.  Реализацијом пројекта испуњавају се и мјере које се односе на професионалан однос државних службеника приликом израде закона јер ће они бити у обавези да изврше много ширу консултацију, испитају околности и утицај закона које закон има у појединим областима, и шире, а чиме се постиже већи квалитет закона и правна сигурност грађана.  

Присутнима ће се обратити и Семиха Боровац, координаторица за реформу јавне управе у БиХ.