Завршна конференција пројекта "Јачање капацитета Канцеларије координатора за реформу јавне управе у БиХ” (EUPAR) одржаће се у петак, 18. новембра 2011. године. Мјесто одржавања је "Дом ЕУ" (Делегација Европске уније у БиХ и Канцеларија специјалног представника ЕУ) у Сарајеву, Скендерија 3а, са почетком у 11:00 часова. Циљ конференције је презентација главних резултата и напретка које је Канцеларија координатора за реформу јавне управе у БиХ (PARCO) остварила у процесу спровођења Стратегије реформе јавне управе у БиХ што је један од кључних фактора за успјешност процеса приступања ЕУ.

 

Програм конференције обухвата:

 

10:30 – 11:00: Давање изјава/конференција за медије

 

11:00 – 11:15: Отварање конференције –  гдин. Ренцо Давиди, замјеник шефа Делегације Европске уније у Босни и Херцеговини 

 

11:15 – 12:00: Кратка обраћања:

  • Гдин. Драган Вранкић, Замјеник Предсједавајућег Савјета министара БиХ,
  • Гдин. Нермин Никшић, Премијер Владе ФБиХ,
  • Гђа Лејла Решић, Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске;
  • представник Владе Брчко Дистрикта

 

12:00– 12:15: гђа. Семиха Боровац, државни координатор за реформу јавне управе, "Реформа јавне управе у БиХ"

 

12:15 – 13:00: проф.др Грегор Вирант, Дејан Вуруна, стручњаци EUPAR пројекта, "Ревидирани Акциони план 1, Акциони план 2"

 

13:00 – 13:15: Марио Вигњевић, SIDA, представник донатора, "Рад Фонда за реформу јавне управе"

 

Пројекат "Јачање капацитета Канцеларије координатора за реформу јавне управе у БиХ" (EUPAR) финансиран је из средстава Европске уније путем Инструмента за претприступну помоћ (ИПА) у износу од 1.845.400,00 евра.

 

Циљ пројекта био је јачање капацитета Канцеларије координатора за реформу јавне управе у БиХ, кроз стручно савјетовање у вези са спровођењем Стратегије реформе јавне управе те израду стратешких докумената и ревидираних акционих планова везаних за даље спровођење Стратегије.