Наоми Yо Ернy, Керим Пањета, Нејра Бучо, Харис Појата и Нахла Шалака, ученици Друге гимназије Сарајево и Електротехничке школе наставу су у петак замијенили радом у Канцеларији координатора за реформу јавне управе у БиХ, која је подржала пројекат „Волонтирај – кредитирај“ невладине организације Инфохаусе.

Драгица Лакић, шеф Јединице за материјално-финансијске и опште послове упознала је ученике са надлежностима Канцеларије те им говорила о пословима које у том процесу Канцеларија обавља.

 Програмом боравка волонтера обухваћена је и посјета Уреду Владе Федерације БиХ за односе с јавноћу. Г. Даворин Алауповић и Гђа. Нихада Рамић, запосленици Уреда, ученицима су говорили о послу којим се баве, наглашавајући да је посао ПР-а много више од пуког писања саопћења са сједница федералне Владе.

Колеге из овог Уреда организирале су и сусрет ученика са Адилом Османовићем, федералним министром за расељене особе и избјеглице.

 Кроз бројна питања, ученици су показали јако велику заинтересованост за проведбу реформе јавне управе у БиХ али и за област којом се бави Федерално министарство расељених особа и избјеглица.

На крају посјете, волонтери су пренијели утиске боравка у Канцеларији координатора за реформу јавне управе те изнијели своја мишљења о процесу ове реформе у БиХ.

Ову посјету, а посебно разговор с министром Османовићем, ученици су оцијенили веома корисном.

Канцеларија координатора за реформу јавне управе већ четврту годину даје подршку овом едукативном пројекту.