Вечерњи лист, 2.3.2011.- Текст ревидираног Акцијског плана 1 Стратегије реформе јавне управе усаглашен је на састанку државне координаторице за реформу јавне управе с координаторима за реформу јавне управе Федерације БиХ, Републике Српске и Брчко дистрикта одржаном у Брчком, те ће ускоро бити упућен владама БиХ на усвајање.

Ревидираним Акцијским планом 1, односно новим мјерама и активностима које институције управе у БиХ требају провести до 2014. године јавна администрација у нашој земљи бит ће ојачана, али и ближа грађанима, као и пословној заједници.

„Након скоро годину дана откако је донесен закључак да се изврши анализа постојећег Акцијског плана 1 Стратегије реформе јавне управе и након великог броја састанака надзорних тимова, координатора и стручњака у овим областима, са задовољством се може констатирати да смо урадили ревидирани Акцијски план за свих шест реформских области с прецизним циљевима, активностима, тијелима која су задужена за проведбу и роковима за провођење појединих мјера. Сигурно се ради о документу који ће убрзати процес реформе јавне управе и допринијети да се брже испуне увјети који се траже од бх. админстрације у процесу придруживања Еуропској унији. Очекујемо да ће и Владе ускоро усвојити овај документ, али тада тек предстоје активностии на његовој реализацији, те планирамо направити прецизан план активности на годишњој разини за уједначено извршавање овог плана на све четири управне разине“, изјавила је Семиха Боровац, координаторица за реформу јавне управе у БиХ.