Мустафа Мујезиновић, премијер Владе Федерације БиХ дао је данас на састанку одржаном у Сарајеву са гђом. Семихом Боровац, државном координаторицом за реформу јавне управе, пуну подршку наставку активности на убрзању процеса реформе јавне управе у БиХ.  

Државна координаторица за реформу јавне управе у БиХ информисала је премијера о досадашњим активностима на реформи јавне управе, испуњењу мјера из Акционог плана 1 Стратегије рефоме јавне управе, као и о пословима координације реформе јавне управе у Федерацији БиХ с циљем унапријеђења и побољшања ових активности.  

Гђа. Боровац је указала на потребу јачања механизама координације за реформу јавне управе и истакла важност јачања улоге ентитетских координатора у складу са до сада усвојеним реформским документима и препорукама Савјета министара БиХ. Државна координаторица такођер је указала и на потребу веће улоге рада надзорних тимова те сматра неопходним да и институције управе у БиХ, тако што ће дати подршку раду чланова надзорних тимова, осигурају боље разумијевање процеса реформе јавне управе у БиХ, процеса мониторинга и извјештавања.

Гђа. Боровац информирала је премијера и о активностима на изради плана изградње секторских капацитета. Главна улога у овом процесу је на институцијама и секторским експертима на сва четири управна нивоа, који би требало да дефинишу секторске потребе у односу на европске захтјеве.

Састанаку, одржаном у згради федералне Владе у Сарајеву, присуствовали су, г. Исмет Трумић, генерални секретар Владе Федерације БиХ, гђа. Мирсада Јахић, координатор за реформу јавне управе у ФБиХ, г. Анто Чавар, директор Завода за јавну управу, г. Сеад Масло, директор Агенције за државну службу ФбиХ, г. Жељко Силађи, директор Уреда за законодавство и усклађеност са прописима ЕУ, Иван Матешић, помоћник министра у Министарству правде Владе Федерације БиХ те представници канцеларије координатора.