Савјет министара БиХ на сједници одржаној данас у Сарајеву донијело је Рјешење о именовању Семихе Боровац за кооординатора за реформу јавне управе при Кабинету  предсједавајућег Савјета министара БиХ.

Савјет министара БиХ утврдио је Приједлог ранг листе кандидата за избор члана Комисије за концесије Босне и Херцеговине, који ће Министарство вањске трговине и економских односа доставити Парламентарној скупштини БиХ у даљњу процедуру. Савјет је предложио Анту Матића из Федерације Босне и Херцеговине за члана Комисије за концесије Босне и Херцеговине.  На овај начин подржан је приједлог Комисије за расписивање конкурса и провођење конкурсне процедуре за избор члана Комисије за концесије Босне и Херцеговине коју је раније именовао Савјет министара БиХ.

Савјет министара БиХ овластио је Стјепу Прањића да до окончања конкурсне процедуре за именовање чланова Конкуренцијског вијећа Босне и Херцеговине обавља дужност предсједника Конкуренцијског вијећа. Савјет министара БиХ именовало је Јелицу Грујић за директора Агенције за промоцију страних инвестиција БиХ (ФИПА) и задужило Уред за законодавство Савјета министара БиХ  да изради Рјешење о именовању. Истовремено, Савјет  министара БиХ подржао је приједлог за обнављање мандата руководећем државном службенику Лидији Вигњевић, секретару с посебним задатком у Институту за интелектуално власништво БиХ, саопштено је из Службе за информисање Генералног секретаријата Савјета министара БиХ.