Реформа јавне управе, положај и улога Канцеларије координатора за реформу јавне управе, теме  су предавања које је стручна савјетница за реформу јавне управе у области Јавне финансије у Канцеларије кооординатора Азра Бранковић одржала 6. маја ове године на Интернационалном универзитету Сарајево.

Бранковићева је говорила о постојању Фонда за реформу јавне управе, којим управља Уред координатора,  мјесту на које се слијева донаторски новац како би утрошак био контролисан. Новцем из Фонда финансирани су циљани пројекти који су подржале државна и етитетске те Влада Брчко Дистрикта БиХ. У Фонд је до сада уложено више од десет милиона марака. 

Као болну тачку бх. друштва, Бранковићева је навела потребу смањења јавне потрошње у БиХ, јер према задњим процјенама јавна потрошња износи више од 50 одсто бруто друштвеног производа. Додала је да „број, сам по себи, не значи много, јер је важније да се јавном потрошњом задовоље потребе грађана”.

Навела је примјер Шведске, која такођер има високу јавну потрошњу, али за тај новац њени  грађани добивају изврсну социјалну и здравствену његу, добре путеве итд.

Предавање је организирано за студенте предмата Public Governance и наставак је сарадње коју Канцеларија координатора за реформу јавне управе има са Интернационалним универзитетом Сарајево.